fakhershimiparto-logofakhershimiparto-logofakhershimiparto-logofakhershimiparto-logo
  • صفحه اصلی
  • محصولات
    • نوشیدنی و آبمیوه
    • اسنک و چیپس
    • آرایشی
    • لبنیات
    • شیرینی و شکلات
    • صنایع آب و فاضلاب
    • کیک و کلوچه
    • صنایع دارویی
    • صنایع روغن
    • صنایع غذایی
    • صنعت
  • گستره فعالیت
    • فروش پودر کاکائو
    • فروش كلر هندی
    • مواد اولیه شیمیایی
    • فروش مواد اولیه صنایع شکلات سازی
    • فروش روغن جانشین کره کاکائو
    • فروش مواد اولیه صنایع غذایی
    • اسید سیتریک
  • اخبار و مقالات
  • درباره ما
  • تماس با ما
تفاوت اسید سیتریک و اسید اسکوربیک
تفاوت اسید سیتریک و اسید اسکوربیک
خرداد 8, 1400
استفاده از لسیتین برای سلامت پوست
استفاده از لسیتین برای سلامت پوست
خرداد 22, 1400
خرداد 15, 1400
موضوعات
  • Uncategorized
برچسب ها
استفاده از اسید سیتریک در نوشیدنی ها

استفاده از اسید سیتریک در نوشیدنی ها

همانطور که می‌دانید اسید سیتریک از جمله اسیدهای آلی است که کاربردهای فراوانی خصوصا در صنایع غذایی دارد. این اسید عموما به عنوان یک افزودنی غذایی و نوعی طعم دهنده بکار گرفته می‌شود و به طور طبیعی میتوان آن را در پرتقال و لیمو یافت. خاصیت اسیدیته اکه این ترکیب ایجاد میکند باعث میشود تا باکتری ها و سایر میکروارگانیسم ها نتوانند در آن محیط رشد کنند. اسید سیتریک در تعدادی از نوشیدنی ها به طور طبیعی وجود دارد و در بسیاری از نوشیدنی ها نیز به دلیل ویژگی های گوناگونی که دارد افزوده می‌شود که در ادامه به آن ها میپردازیم:

نوشیدنی های حاوی اسید سیتریک

اسید سیتریک در نوشیدنی های مختلفی حضور دارد که از جمله آن ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آب لیمو: بالاترین غلظت اسید سیتریک در میان سایر مرکبات، در آب لیمو وجود دارد که شامل با 1.44 گرم اسید سیتریک در هر اونس است.
  • آب پرتقال: آب پرتقال تازه یا آب پرتقال کنسانتره حاوی حدود 0.25 گرم اسید سیتریک در هر اونس است. آب گریپ فروت نیز شامل 0.0068 گرم در هر اونس است.
  • چای سبز: معمولا بیشتر انواع چای سبز خالص و طبیعی حاوی اسید سیتریک نیستند. با این حال، انواع خاصی از چای سبز مانند لیمو طعم دار شامل اسید سیتریک است.
  • آب خالص: آب خالص حاوی این نوع اسید نیست اما آب های طعم دار حاوی اسید سیتریک برای حفظ طعم آن می‌باشند.
  • اسموتی زغال اخته: نوعی نوشیدنی یخ زده و سالم و طراوت بخش است که افرادی که دارای حساسیت به اسید سیتریک هستند نیز میتوان خورده شود. زیرا زغال اخته یکی از انواع توت هاست که اسید سیتریک ندارد.
  • نوشابه: نوشابه ها بر اساس برند و کارخانه تولیدی هر کدام دارای مقدار مشخصی از اسید سیتریک هستند.

اسید سیتریک در آب لیمو و آبمیوه

معمولا به بیمارانی که دارای سنگ کلیه هستند، نوشیدنی های حاوی اسیدسیتریک برایشان مفید است. در واقع سیترات یک مهارکننده طبیعی برای بلورین ادراری است به همین جهت زمانی که اسید سیتریک در نوشیدنی ها به حجم کل ادرار اضافه میشود، اشباع کلسیم و سایر بلورها را کاهش داده و می‌تواند دفع ادرار سیترات را افزایش دهد. رسیدن به غلظت سیترات ادراری درمانی، یک هدف بالینی در درمان پزشکی سنگ کلیه کلسیم میباشد.

آب لیمو و میوه لیموها منبع غنی از اسید سیتریک می‌باشند که حاوی 1.44 و 1.38 گرم / وات، کنسانتره آب لیمو و لیمو نیز حاوی 1.10 و 1.06 گرم / اونس و محتوای اسیدسیتریک لیموناد های قابل فروش در دسترس و دیگر محصولات آبی از 0.03 به 0.22 گرم / اونس حاوی این ماده است.

اسید سیتریک در نوشابه

اسید سیتریک در نوشابه ها به عنوان یک افزودنی برای بهبود طعم و مزه و همچنین برای حفظ نوشیدنی برای مدت زمان طولانی، استفاده میشود. همانطور که پیشتر نیز اشاره شد مقدار این اسید در نوشابه  بسته به سازنده آن متفاوت است؛ اما میتواند از 0.03 گرم در هر اونس تا 0.22 گرم در هر اونس متغییر باشد. 

اسید سیتریک در قهوه

دانه های قهوه حاوی حداقل 850 ترکیب مختلف میباشد که مجموع آن ها باعث تشکیل رنگ و بوی قهوه شده است. بسیاری از این ترکیبات اسید هستند که بخش مهمی از طعم قهوه را تشکیل داده‌اند. به طوری که در قهوه سبز، اسید سیتریک همراه با اسید مالیک و کینیک، مقدار قابل توجهی از اسید قهوه را تشکیل داده‌اند.

قهوه آمریکای مرکزی دارای سطوح بیشتری از اسید سیتریک نسبت به قهوه کنیا دارد. میزان اسید سیتریک بکار رفته در قهوه تاثیر بسیار زیاد و ارزشمندی در کیفیت دارد خصوصا این موضوع در آمریکای مرکزی و آفریقای شرقی بسیار حائز اهمیت است. اسیدیته قهوه شسته شده نسبت به اسیدیته موجود در قهوه طور طبیعی (خشک)، به طور قابل توجهی پردازش بالاتری دارد.

زمانی که صحبت از اسیدیته قهوه می‌شود، نباید حتما یاد یک مزه ترش بیافتید، چرا که اکثر اسیدهای قهوه طعم اسیدی تولید نمی کنند. به عنوان مثال، اسید فسفریک و اسید مالیک قادراند طعم قهوه را شیرین‌تر کنند. بسیاری از اسیدها نظیر اسید سیتریک و اسید استیک، طعم مرکبات خوب را در غلظت کم تولید می‌کنند که باید در محتوای کم استفاده شوند.

به طور کلی اسیدهای موجود در قهوه با میزان آن ها شامل اسید سیتریک 12.2% ،اسیداستیک 8.11%، اسیدهای مولکولی با وزن بالا 8%، اسید کلروژنیک 9%، اسید فرمیک 5.3%، اسید کینیک4.7%، اسید مالیک 3.9% و اسید فسفریک 2.5% میباشند.

Share
43

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فاخر شیمی پرتو

اسنپ شیمی در رسانه ها

اخبار رسمی

ایران تجارت

ایستگاه

وبلاگ اسنپ شیمی

اینستاگرام اسنپ شیمی

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به فاخر شیمی پرتو می باشد. سئو و بهینه سازی : ماهان مارکتینگ

    0